Posted on

De ce sunt florile asa scumpe la nunta?

buchet de purtat in jurul gatului romantic02

Întrebarea pe care o primesc des de la mirese în meseria mea de Designer Florist este :

 ’de ce sunt florile asa scumpe la nunta si putem face aranjamente florale cu un buget mult mai mic?’’

Am primit-o și zilele trecute de la o mireasa care isi cauta un partener de servicii la nunta din aceasta vara.

Iată ce i-am răspuns: ’’In oferta de aranjamente pe care eu am trasat-o nu eu am inclus doar pretul de achizitie al florilor.

Eu ca designer florist si stilist de evenimente nu vand flori. Florile la fir se vand la floraria din piata dar eu ofer un plus de valoare pe care il includ in serviciile mele de nunta si botez. Cel mai de pret beneficiu este CREATIVITATEA.

Creativitatea este dobandita prin studiu si prin continua imbunatatire a tehnicilor. O oferta de aranjamente florale include mai ales EXPERIENTA mea prin investitia pe care am facut-o cu mine, prin cursuri de formare si specializare. Cursuri da, la plural. Cursuri fizice cu participare dar si cursuri online cu proiecte, teme si diplome acreditate.

Multe proiecte de evenimente cu aranjamente florale moderne la care am participat si m-au facut mai buna si sigura pe mine ca designer florist.

Costurile unei oferte de aranjamente florale si decor la nunta includ apa, curent, chirie spatiu, panglici, bureti, sarme, ustensile si alte materiale cu care lucrez aranjamentele florale si cu care ma ajut la decorarea spatiilor.

Bugetul acopera nu doar florile ci si transportul, manipularea galetilor cu flori, sus-jos, sus-jos, motorina, rulajul si timpul alocat’’

La aranjamente de nunta eu folosesc si flori uscate pe care le combin cu florile naturale mai ales in cazul nuntilor in stil boho. Si da, se pot face aranjamente cu buget economic atata timp cat asteptarile miresei sunt realiste si stilul ales este unul contemporan minimal.

La fel, am investit in obiecte de decor deosebite si logistica de nunta ( vaze de flori, suporturi de lumanari, servete, fotocorner, sfesnice etc) pe care trebuie sa o amortizez si aceasta este deasemenea inclusa in oferta de nunta.

Aranjamentele florale pot fi realizate in stil modern minimalist cu putine flori insa este nevoie de experienta si creativitate ca un florist sa poata realiza o nunta cu buget modest.

Uneori pare simplu pentru mirese insa in spatele unui eveniment se invart multe maini si este multa munca fizica. EXPERIENTA si CREATIVITATEA conteaza extrem de mult deoarece chiar si cu bugete economice eu pot crea aranjamente florale uimitoare. Vrei sa afli mai multe?

Intră pe pagin mea de aranjamente florale și află CE FAC si CUM FAC eu sa ajut miresele pentru amintiri de neuitat.