ROSEGOLD EVENTS

Meniu servicii

cadou BUCHET de mireasa

EU SUNT ADINA SI ABIA ASTEPT SA NE CUNOASTEM! ​

Aranjamente boho cu pampas si flori uscate

Cu siguranta stilul boem se potriveste mirilor cu personalitate degajata, cu fire indrazneata si gandire libera, free spirit.

Solicita chiar acum oferta promotionala la

📲call📞 +40 722 756 189

📩 [email protected]

Chiar daca nu se cauta atat de mult deoarece nu exista o educare a pietei in acest sens, acest stil boho se potriveste minunat in localurile de evenimente care sunt aproape de natura, fie situate la marginea padurii sau in gradini pline de verdeata aflate in centrul orasului.

Tematica de nunta boho este presarata cu motive variate, din care fiecare isi poate alege cateva preferate ca accent pentru decorarea spatiului si pentru aranjamentele florale.

Aranjamentele florale de nunta pe stil boho, asa cum le preluam ca inspiratie de peste ocean, au ca planta de referinta pampas grass-ul. Pampas-ul este o planta originara din America de Sud, un tip de iarba inalta care creste in palcuri si poate ajunge la inaltimi de 3 m. Considerata in multe parti acum o planta decorativa, aceasta confera un efect deosebit de salbatic si voluminos aranjamentelor florale, potrivit tematicii de nunta boho.

Daca ti-ar placea tematica de nunta boho si se potriveste cu spiritul vostru, atunci iti oferim cateva repere de care sa tii cont atunci cand discuti cu floristul sau cu wedding planner-ul, dupa caz.

1. Aranjamentele florale pentru nunta cu tematica boho

Tinand cont de aspectul salii de eveniment, aranjamentele de nunta pot fi realizate in mai multe feluri.

A. Aranjamente florale pe suport inalt metalic, tip piedestal sau pe cilindrii de sticla.

Acestea se preteaza pentru salile de evenimente inalte iar aranjamentele vor avea o forma nestudiata, rebela data de naturaletea firului de pampas. Impreuna cu pampas se pot folosi flori exotice precum king protea, pink protea, anturium, lunaria, trandafiri, garoafe si multe altele. Nuantele florilor de nunta boho se aleg in functie de preferinte, fie nuante neutre similare cu cea a pampas-ului, pastelate de roz-uri si alb, fie combinatie intre pampas si verde sau culori puternice de rosu si tonuri apropiate.

Aranjamentele de flori pentru masa de prezidiu se pot face tot pe suporti inalti, mult mai inalti astfel incat sa nu obtureze vizibilitatea mirilor. Structura se poate lucra ca un fel de arcada, de pe un suport pe celalalt cu o bogatie ceva mai mare a florilor si cu volum dat de pampas grass.

B. Aranjamente florale de nunta boho la baza mesei

Daca alegi aceasta varianta atunci cu siguranta ca invitatii se vor bucura de aranjamentul floral aflat la nivelul ochilor iar efectul creat va fi de intimitate si eleganta. La baza mesei, aranjamentul floral se lucreaza in burete asezat in vase cu picior mic, nuante aurii sau de cupru sau chiar pe terarii geometrice de sticla. Florile se pot aseza fie deasupra terariilor fie in interiorul terariilor, sau un mix intre cele doua variante de aranjament. Ca forma, florile se dispun natural, nestudiat, iar pampas-ul va da aspectul boem, luxuriant si salbatic intregului decor.

C. Aranjamente florale cu flori in vaze

Bineinteles ca florile se pot pune direct in apa, in vaze sau cilindri cu apa. Pampas-ul se pune cate un fir deoarece este oricum voluminos si ofera inaltime aranjamentelor la mese. Florile, oricare ar fi ele, se pun in vazele cu apa in functie de dimensiunea inflorescentei lor si de grosimea tijelor astfel incat sa fie un echilibru vizual intre forme, dimensiuni si texturi. Culorile florilor, la nunti in general, se aleg cu palete de culoare potrivite, nuante variate de la o culoare la alta cu trecere graduala.

Vazele cu flori pentru nunta se asaza pe centru, de-a lungul meselor, daca acestea sunt lungi si dreptunghiulare sau se pun in centrul mesei grupate daca mesele sunt rotunde. Se poate face un mix de vaze de dimensiuni variante pentru un efect de scara, natural.

Florile iubesc apa si atunci florile in vaze au durata de viata mai mare, ele se hidrateaza direct din sursa de apa si atunci ai siguranta ca vor rezista mult timp indiferent de temperaturile de afara. Vara, florile se deshidrateaza mult mai repede, cum sunt de exemplu hortensiile care palesc chiar si tinute in apa, si atunci floristul specialist propune solutiile cele mai eficiente pentru aranjamentele florale tinand cont de local, de temperatura, daca evenimentul are loc in exterior la lumina soarelui sau la interior, unde functioneaza aparatele de aer conditionat. Aranjamentele cu pampas, cu protea sau anturium sunt excelente pe timpul verii deoarece sunt flori rezistente si nu au nevoie de multa apa.

D. Buchetul de mireasa in stil boho

Este exotic, natural si luxuriant. Protea este floarea principala, daca iti place king protea atunci floristul va poune o singura floare in centrul buchetului deoarece aceasta este mare. Alaturi de aceasta se mai pune pampas pentru efectul boho astfel incat sa fie din aceeasi poveste cu restul aranjamentelor de nunta, trandafiri si bineinteles anturium sau alte flori la alegere, garoafe burgund, lunaria, salcie si panicum vopsit pentru texturi si forme variate. Forma buchetului de mireasa este in acest caz lejera, naturala, forma pe inaltime data de pampas. Buchetul de mireasa este plin de culoare si exotism, se decoreaza cu macrame sau cu panglica de voal. Bineinteles exista mai multe forme si variante, depinde numai de personalitatea miresei si de preferintele acesteia, nu exista limitari in ceea ce priveste forma sau dimensiunea buchetului de mireasa sau de cununie.

2. Decorul exterior si aranjamentele de nunta pe tematica boho

Daca nunta va avea loc intr-un spatiu in aer liber, intr-o oaza de verdeata, atunci ar fi minunat sa alegi pentru photocorner o arcada de forma geometrica, tip cort sau hexagon. Acolo, se poate oficia cununia religioasa sau chiar cea civila iar pozele vor fi memorabile, ca cele de pe Pinterest cu siguranta.

Arcada pentru photocorner in stil boho se poate decora in mai multe feluri, iata cateva idei simple dar de mare efect.

A. Arcada photocorner boho cu macrame si flori

Arcada de nunta se decoreaza cu macrameuri curgatoare, una si chiar si doua macrameuri asimetrice puse una peste alta pentru un efect mult mai pronuntat al stilului boho. Aranjamentele florale de pe arcada se realizeaza cu pampas, cu protea, anturium si cu mai multi trandafiri pentru texturi variate. Florile se prind de burete pentru hidratare sau tip ghirlanda, depinde aranjamentul floral pe care il propune floristul. Aranjamentele de pe arcada se pot face in puncte diametral opuse daca arcada are forma de cort sau florile se dispun in partea de sus, curgator, daca arcada are forma de hexagon. Pampas-ul va oferi aspectul voluminos aranjamentelor florale de pe arcada photocorner, iar pozele vor fi originale si de mare efect pentru toti invitatii, memorabile.

B. Photocorner boho decorat cu voal si flori

Daca iti place stilul mai elegant poti alege si varianta de aranjamente florale si decor cu voal pentru aracada de photocorner. Voalul in nuante pastelate se prinde lejer, vaporos si curgator de arcada, lasand sa atinga pamantul colturile acestuia. Aranjamentele de flori se prind fie in ghirlanda fie in buchete dispuse in diverse puncte, cu pampas si alte flori potrivite tematicii de nunta.

C. Decorul de sala cu aranjamente de nunta in stil boho

Pentru decorul salii de eveniment propunem in primul rand traversele de masa tot din macrame, in ton cu macrameurile de la arcada. Traversele de masa se dispun liniar de-a lungul meselor daca acestea sunt dreptunghiulare sau se pun transversal daca masa este rotunda. Scaunele se pot decora cu macrameuri la spatare iar daca tavanul permite se pot atarna inele de broderie decorate tot cu macrameruri. Inelele cu broderie de macrame se pot atarna si de crengile copacilor, de scari, de arcada si pot fi intrebuintate in multe alte feluri decorative pentru tematica de nunta boho.

Povestim intr-un alt articol despre decorul nuntii boho cu motive tribale, cu pene, pahare colorate si dream catchers :), stay tuned