ROSEGOLD EVENTS

Meniu servicii

cadou BUCHET de mireasa

EU SUNT ADINA SI ABIA ASTEPT SA NE CUNOASTEM! ​

Aranjamente florale la nunta elegante

Solicita chiar acum oferta promotionala la [email protected]

Aranjamentele florale au rolul de a decora spatiul dedicat evenimentului, aduc culoare si caldura, parfum si dau dimensiune setup-ului de masa. Este foarte dificil insa sa alegi tipul de aranjament mai ales daca iti doresti flori deosebite care au preturi mai mari decat clasicele gerbera sau crizanteme. Cum la bugetul de nunta se adauga multe alte cheltuieli cu formatia, cu localul, cu fotograful, cum faci totusi sa alegi aranjamentele care te reprezinta si sunt potrivite asteptarilor si bugetului tau?

Orice mireasa doreste sa aiba aranjamente de nunta minunate cu care sa se mandreasca si care sa faca senzatie printre invitati. Asteptarile sunt foarte mari si cu siguranta vrei sa oferi un eveniment de neuitat prietenilor si apropiatilor tai care vor lua parte la eveniment.

Cand incepi sa cauti floristul cu care vei colabora gandeste-te la un buget estimativ, este important pentru florist sa stie acest aspect ca sa iti poata propune solutiile cele mai potrivite pentru aranjamentele florale deosebite si pentru restul detaliilor de decor al nuntii.

Iti propunem mai departe 2 variante de aranjamente cu buget economic dar speciale ca aspect si eleganta. Nu inseamna ca faci sacrificii in ceea ce priveste decorul cu flori, inseamna ca esti practica si stabilesti strategic impreuna cu floristul tau tipurile de aranjamente florale, cantitati si flori in sezon care te avantajeaza, pastrand efectul elegant pentru decorul nuntii.

Nu inseamna ca un aranjament floral ieftin exclude stilul elegant, deosebit.

1. Aranjamente florale minimaliste cu flori in vaze  – tonuri de living coral sau tonuri pastelate

Daca iti plac speciile de flori deosebite gandeste-te la ele individual, ca flori care stau bine si singure, una cate una puse in vaze cu apa, separate. In acest fel frumusetea lor va iesi si mai bine in evidenta in opozitie cu aranjamentele aglomerate cu fir langa fir din care de multe ori nu se mai observa florile atat de bine individual ci mai mult aranjamentul ca un tot unitar, cu opulenta specifica. Te sfatuim sa lasi florile sa respire si sa straluceasca fiecare cu forma si textura ei. Floristul va alege flori de forme si texturi variate pentru echilibru vizual, culori cu nuantele potrivite temei de nunta alese.

Daca mesele de eveniment sunt lungi, atunci se vor pune vazele cu flori de-a lungul mesei, pe centru, ca un fel de traversa cu flori in linie. Daca mesele sunt rotunde atunci se vor aseza in centru aranjamentele florale grupate cu mix de vaze si cateva fire de flori. Pentru un aspect elegant vazele se lasa transparente astfel incat sa se vada si tulpinile florilor. Daca vrei sa scoti si mai mult in evidenta aranjamentul central cu flori in vaze atunci vazele se pot vopsi in nuante de auriu, cupru, verzi sau albe. Ca vaze pentru flori se pot alege fie sticle reciclate, borcane de diverse forme sau vaze de flori cumparate ca atare la preturi mici.

In functie de sezon poti avea aranjamente florale deosebite care nu implica bugete mari, cel mai bine este sa te consulti cu floristul, acesta va sti ce variante de flori sa-ti propuna.

Ce flori sa alegi?

Primavara de exemplu, alege bujorii pusi individual in vaze cu apa, acestia sunt voluminosi si nu este nevoie de o cantitate mare pentru un decor de masa cu flori deosebite.

Vara, alege hortensia pusa fir cu fir in cilindrii cu apa sau in borcane combinata cu grengute de salcie creata pentru un efect dinamic, pe inaltime.

In orice perioada a anului poti realiza aranjamentele de nunta cu trandafiri normali, tros sau lisianthus, cu doar cateva fire puse in vaze poti avea un aspect elegant si economic, alege culoarea anului living coral pentru un plus de prospetime si frumusete. Pune si floarea astilbe roz sau floarea astrantia care dau un plus de varitate in texturi si fluiditate decorului.

Se pot alege flori cu bobite cum sunt murele, viburnum sau hipericum. Florea de orez, veronica, nigella sau anemone.

Decorul minimalist este modern si este potrivit petrecerilor relaxate,unde atractia se concetreaza pe alte detalii si nu neaparat pe opulenta aranjamentelor florale. Simplu nu inseamna nestudiat, la nimereala. Decorul nuntii minimalist cu flori in vaze poate fi gandit din punct de vedere cromatic, aranjamente florale pot fi moncrome, aranjamente cu flori din aceeasi specie, aranjamente de nunta cu flori in culori puternice sau flori pastelate. Se pot realiza multe tipuri de aranjamente in functie de local, de perioada anului, de tema aleasa si de tipul mesei de nunta.

2 Aranjamente florale cu terarii de sticla transparente 

Care este scopul aranjamentelor de nunta? Respect si apreciere fata de invitati, vrei ca acestia sa aiba parte de cele mai bune conditii si sa-si aduca aminte de petrecerea voastra cu drag.

Asta inseamna ca ar fi ideal sa le oferi o petrecere originala, cum nu au mai vazut. Destul de greu in contextul plin de clisee, al pietei de evenimente din Romania. Dar daca esti open minded si iti doresti aranjamente florale originale, care te reprezinta, atunci discuta cu specialistul florist si vei afla ca nu e nevoie de bugete mari ca sa ai o nunta personalizata.

Iti propunem decorul meselor de sala cu flori in terarii de sticla transparente. Terariile sunt de mai multe forme, sferice, conice, piramida sau diamant. Florile se pot aranja fir cu fir in terarii, intr-o baza de muschi verde. Florile se pot aseza pe diverse inaltimi, unele la baza terariului, unele care scot timid capul din terariu sau flori car curg din terariu pe masa.

Daca doresti si putina inaltime, atunci florile se pot aranja pe gura terariilor, intr-o tavita care se sprijina pe terariu. La interior terariul ramane gol, transparent sau se poate decora cu lumanari.

Florile pentru aranjamentele cu terarii se aleg in functie de sezon, de tema de nunta dorita si de cromatica aleasa. Nu este nevoie de bugete mari pentru acest tip de aranjament floral, se decoreaza cu flori individuale, care respira si transmit emotie prin naturaletea dispunerii lor.

Daca iti place verdele atunci se poate alege un decor cu pat de muschi si cu feriga, cu iedera curgatoare si hipericum verde sau cu garoafe verzi. Inspira-te din natura!

In terarii se pot pune si plante suculente, noi propunem aceasta varianta celor cu bugete mici deoarece suculentele mari sunt expresive, au nuante de violet sau verde, se pot alege suculentele in mix pentru efecte si mai variate de texturi si forme. Noi decoram terariile la interior cu muschi de padure si peste muschi se asaza delicat planta suculenta care priveste timida spre invitati. Plantele suculente se pot pune cu tot cu ghiveci in terariu daca acesta este mare. Sunt multe modalitati de decor, conteaza sa fii doar dispusa sa asculti sfaturile floristului si sa iti doresti un eveniment out of the box.

Daca ai un buget mic se pot realiza combinatii creative spectaculoase. In centrul mesei rotunde se grupeaza 3 terarii cu lumanari in interior si o ghirlanda lejera cu verdeata care sa inconjoare terariile intr-un cerc verde. Simplu si natural.

Solicita chiar acum oferta promotionala la [email protected]

Cere-ne sfatul si alegem impreuna aranjamentele de nunta potrivite asteptarilor tale!